fredag 29. juni 2012

Sommersøm

I dag har det vært veldig dårlig være her på Knatten hvor jeg ferierer. Typisk innevær og godt egnet til søm. Jeg begynte for en stund siden å sy ferdig prosjekt som har ligget urørt en stund. Den siste uka har jeg sydd på et prosjekt jeg begynte på i 1999. Sommernatt heter det og blir et lite veggteppe. Det er et mønster designet av Ute-Barbara Skjønberg.
Av ymse grunner ble det liggende halvferdig i mange år. For et par år siden fant jeg det fram igjen. Vi hadde da kjøpt Knatten, en hytte i nærheten av Fredrikstad. Jeg tenkte da at det ville gjøre seg godt på veggen her. Men likevel ble arbeidet bare liggende, uten at noe særlig mer skjedde. Men nå bestemte jeg meg for at denne sommeren skulle det å få teppet ferdig være ett av målene.
Nå er alle blokkene sydd. På grunn av det ypperlige syværet som var i dag har jeg fått sydd sammen en god del. Nå skal jeg plukke bort all vlinselinen på baksiden som har dannet et fast underlag å sy på. Det blir mye pirk og er et fint tv-arbeid.
Teppet er kommet et stykke videre. Begynner å ane hvordan det vil bli.

7 kommentarer:

 1. Det blir en koselig quilt på veggen Julie. Tror sannelig jeg har mønstret liggende et sted jeg også.... legg ut et bilde når du blir ferdig...
  fortsatt god sommer på Knatten, Eugenie

  SvarSlett
 2. Det blir ett koselig hytte teppe. Flotte blå farger sammen mot de andre. Vil anbefale deg å ta en tur til Foten å spise der, deilig hjemmelaget mat til en grei pris......Spiste nydelige kjøttkaker der 17 mai..

  SvarSlett
 3. Hei Julie
  1998 - En sommerkveld - det var mitt aller første mønstre som jeg begynte med.... lenge siden - det var en spennende og morsom tid. Synd at det er over.
  Hilsen Barbara

  SvarSlett
 4. Dette likte jeg godt. Tenker det blir flott når det er ferdig :)

  SvarSlett
 5. Fint at du har det så hyggelig med symaskinen på hytta! Fint blir det!

  SvarSlett
 6. Dette var da utrolig nydelig og passende til en hytte ved sjøen!

  SvarSlett