søndag 2. januar 2011

ROMJULSSØM

Hei
Like før jul fikk jeg et koselig julebrev fra en quiltevennninne som for tiden bor i USA. Hun sendte meg et hjemmelaget kit for å sy hjerter, med papirmønster å sy trekantkvadrater, ferdige stoffstriper i rett bredde til sømmen, ja til og med stoff til lukkekanten. Jeg  ble veldig glad for denne omtanken og bestemte meg for at et slikt hjerte var passende julearbeid. Så jeg satte i gang med å sy.

Det ble endel frustrasjoner underveis fordi jeg nå bare syr på en liten Janome Jem reise og kursmaskin, ikke den vanlige pfaffen som jeg er mer fortrolig med. Inch-foten til Janome med styreskive og jeg er ikke helt venner. Enda mer uvenner ble vi når jeg oppdaget at den slett ikke sydde med nøyaktig 1/4" sommonn, derimot med noe bredere. Med slik miniatyrsøm er det uhyre viktig med sømmonnet, og jeg var frustrert for å si det mildt. Men etterhvert fikk jeg det til på et vis. Hjertene begynner å ta form. Dette er ganske smått, rutenettet på matta under er i cm.!


Ved å supplere litt med egne stoff også hadde jeg nok til å sy tre hjerter. Nå er de ferdige. Det ble tre små bilder til å ha på veggen i juletida. Et skal jeg ha selv, de to andre ligger og venter på sin videre skjebne.

Ferdig størrelse på disse småhjertene er 6 1/4" tommer (inch) eller 16,5 cm.

2 kommentarer:

  1. hjerteblokkene er bare nydelige Julie! Ellers bra du har nok å gjøre!

    SvarSlett
  2. Skal si bloggen din har hatt stor fremdrift på kort stund, og så fantastisk søte de rutehjertene ble!

    SvarSlett