mandag 24. januar 2011

Fortsatt ufo-fokus

Hei
Søndagen ble brukt til å grave fram en ganske liten ufo. Et rundpinneetui som ble påbegynt og brodert for et par år siden, og som siden har ligget godt bortpakket. Mønsteret er kjøpt på Jordbærstedet i Trondheim. Jeg er ikke sikker på om den butikken fortsatt eksisterer.
Så var det å gi seg i kast med monteringen. Det hele var gjort på et par-tre timer. Utrolig at den ikke har blitt ferdig tidligere. Uansett, jeg er godg fornøyd med å få slettet den fra ufo-lista.
Slik ble den.

Jeg har veldig mange arbeider som står i kø for å bli ferdige. Men det er ett jeg har konsentrert meg om i det siste. Det skal bli et teppe hvor jeg quilter og syr hver blokk ferdig for seg, og så blir alt sydd sammen til sist. Det har ligget halvferdig i ganske mange år, kanskje 10???. Jeg fikk et rykk for et år siden og fikk sydd endel blokker ferdige, og nå har jeg jobbet intenst videre med saken en stund. Jeg har veldig lyst til å få teppet ferdig og vil ha det på Knatten (hytta vår). Fint å ha over skuldrene ute på terrassen når en sitter ute om kvelden.  Nå mangler jeg håndsøm på ca 15 blokker, og så har jeg det antallet jeg tror jeg trenger (120). Regner med å sy sammen alle blokkene for hånd, og det vil jo også være en jobb. Fint tv-arbeid tror jeg. Her er et bilde av noen av blokkene.
Hver blokk måler 15 x 15 cm. Planen er å ha 10 i bredden og 12 i lengden.
 Jeg har også funnet fram et broderi jeg begynte på for et år siden i forbindelse med at jeg skulle ha et kurs i stichery på NQFs årsmøte i Vestfold. Dette er jo et påskemotiv, egen design. Jeg får brodere det ferdig og så se hva jeg skal bruke det til.

5 kommentarer:

 1. Jeg liker de blokkene, har lyst å prøve en gang! Og tenk, jeg er enda ikke kommet i gang med stichery! Men - nå har jeg kjøpt et som skal bli med til årsmøtet i Tromsø!

  SvarSlett
 2. Strikkepinnemappa blei kjempefin. Og teppe ditt kommer til å bli kjempefint. Har en venninne som akkurat har sydd ett slikt. Og om det er noen trøst så sa hun at det gikk raskt med håndsømmen å sy det sammen, i følge henne var det så insirerende å se hvordan det vokste når hun sydde. Så stå på, hyttesesongen nærmer seg.

  SvarSlett
 3. Så godt du er i gang med Ufo'ene dine Julie. Og dessverre så fins ikke jordbærstedet lenger, tror det er ett par år siden de stengte døra nå. Det er ett stort tomrom etter dem her i byen.

  SvarSlett
 4. Foerste gang jeg ser et rundpinne etui - kjempelekkert! Liker ogsaa blokkene du holder paa med - fargerike og yummy! Artig paaskekylling ogsaa! Den maa du faa ferdig foer paaske (godt den er seint i aar)! :) Lykke til med UFO'ene!

  SvarSlett
 5. Hi Julie
  jeg har tildelt dig en sunshine award - læs mere på min blog
  http://lkannik.blogspot.com/

  SvarSlett